Стоп цироз: як кава захищає печінку від алкоголю
Американські вчені з'ясували, що вживання кави здатне захистити печінку від періодичних алкогольних навантажень.
У рамках дослідження вчені ретельно вивчили дані 430 тисяч добровільних учасників різних досліджень і дійшли до висновків, що люди, які щодня випивають 2 чашки кави, хворіють на цироз печінки на 44% рідше, а ті, хто випиває 4 чашки, - на 65 %, пише Нi-news.
Також зазначимо, що деякі фахівці стверджують, що помірне вживання кави знижує ризик розвитку раку молочної залози, розвитку цукрового діабету другого типу, та й взагалі знижує загальну смертність.
Читайте: Лікарі спростували користь алкоголю в помірних дозах
При цьому їхні противники заявляють, що кава негативно позначається на серці, підвищує тиск, призводить до сильної втрати рідини організмом та інших неприємностей. Якій із двох сторін вірити - питання досить складне. Але наука не стоїть на місці, і рано чи пізно вчені зможуть розставити всі крапки над i, нарешті, з'ясувавши, чого в каві більше - користі чи шкоди.
Як повідомляв "Обозреватель", дієтолог розповів про користь і шкоду кави з молоком.