Як підбадьоритися, якщо ви не виспалися: 8 корисних порад

21,0 т.
Як підбадьоритися, якщо ви не виспалися: 8 корисних порад

Ця проблема знайома дуже багатьом - коли вранці дзвонить будильник, і ви знову з жахом усвідомлюєте, що зовсім не виспалися.

Можливо, ви не могли заснути через нав'язливі думки або були на вечірці до двох ранку, або навіть довелося попрацювати пізно увечері. У будь-якому випадку, попереду важкий робочий день, і вашому організму буде потрібна допомога для максимальної концентрації.

Ось що потрібно зробити, якщо ви опинилися в такій ситуації, пише Adme.ru

Читайте: Вчені пояснили, як правильно харчуватися перед сном

1. Випити кави.

Відео дня

Якщо ви не п'єте каву з тоннами цукру і молока, то цей напій - хороше і всім відоме рішення для виспалася людини. Його можна пити навіть просто для того, щоб прокинутися, оскільки він покращує концентрацію і додає бадьорості.

Якщо не зловживати кавою, то кілька чашок на день - це абсолютно не шкідливо і ефективно.

2. Прогулятися.

Якщо ви дійсно знесилені безсонною ніччю, ідея прогулятися здасться вам не особливо привабливою. Але прогулянка навколо офісу під час обідньої перерви або перед роботою може створити диво: втома піде, ви станете більш зосередженим, тіло і мозок наситяться киснем, а прохолода зробить на вас бадьорим.

Якщо ви можете подрімати, не втрачайте можливість.

Так, звичайно, задрімати на 20 хвилин на своєму офісному столі - не кращий варіант.

Дивно, але навіть короткий сон може допомогти сконцентруватися на кілька годин.

Може бути, у вашому офісі є диванчики в затишному містечку, де можна влаштуватися в обідню перерву, або у вас поруч припаркований автомобіль - використовуйте будь-яку можливість, щоб подрімати навіть на півгодинки.

Читайте: Експерти назвали головну причину стресу і безсоння у людей

4. Глибоко дихати.

У глибокого подиху є велика сила. Він збільшує мозковий кровообіг, що дозволяє впоратися з бажанням постійно позіхати. Тому, якщо ви відчуваєте, що засинаєте, постарайтеся дихати глибоко протягом деякого часу, а ще краще - під час прогулянки.

5. Усунути відволікаючі фактори.

Якщо у вас важкий робочий день, а перед вами лежить телефон, який постійно вібрує від СМС та повідомлень в соцмережах, - це запорука провалу, навіть якщо ви не втомилися.

Якщо ви хочете зосередитися сьогодні, вам просто необхідно усунути ці фактори. Друзі та коментарі можуть почекати.

6. Менше сидіти.

Ймовірно, ви ще не чули нову фразу, яка благополучно поширюється по планеті: "Сидіння - це нове куріння". І це правда, адже в плані здоров'я довге сидіння на місці рівноцінно палінню.

Якщо у вашому офісі є високий стіл або барна стійка, тоді ви можете покласти свій ноутбук і протягом години або двох попрацювати стоячи. Якщо ж ні - повертаємося до варіанту з прогулянкою.

Читайте: Бадьорий ранок: 5 порад для ефективного початку дня

7. Прийняти душ.

Немає нічого приємнішого, ніж гарячий душ з ранку. Тому саме в ті важкі дні, коли ви не виспалися, не позбавляйте себе цього задоволення.

Також ополіскування обличчя холодною водою протягом дня є непоганою ідеєю. Це допоможе освіжитися на деякий час.

8. Їж поживну їжу.

У виснаженому стані найчастіше хочеться жирної і солодкої їжі. Фастфуд, пончики і шоколадки дійсно дадуть вам енергію, але лише на короткий проміжок часу. Постарайтеся стежити за своїм раціоном і їжте продукти, які наділять вас силою на весь день: зерна, овочі, м'ясо. Якщо перекус, то, наприклад, бутерброд або легкий салат з авокадо.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, що допоможе швидше заснути.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки