Американські психологи назвали головний фактор схуднення

15,3 т.
Американські психологи назвали головний фактор схуднення

Американські вчені визначили вирішальний чинник, який змушує людей худнути або підтримувати нормальну масу тіла. Дослідження показали, що емоційна прив'язаність до їжі, пов'язана з її сприйняттям як частини сімейної та культурної традицій, а не як елемента системи винагороди після стресових ситуацій, в 90% випадках допомагає уникнути переїдання.

Психологи рекомендують вести особистий щоденник, де б фіксувалися кількість і якість прийнятої їжі, а також супутній цьому настрій. Також фахівці радять розмежувати вживання продуктів, що викликають приємні емоції, від тих, які пов'язані з переїданням, пише Лента.

В останньому випадку вчені рекомендують спробувати зрозуміти психологічні причини, які спонукають людину до споживання таких продуктів. На думку експертів, це можуть полегшити групи підтримки і психологи.

Відео дня

Читайте: Міфи про дієти: знаменитий лікар пояснив, чому потрібно щільно вечеряти

Дослідження показує, що для втрати ваги і її нормалізації в довгостроковій перспективі досить адекватної оцінки причин переїдання, тоді як суворі дієти і підвищена фізична активність можуть бути лише додатковими стимулами цього процесу.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розповіли, чому не працюють популярні дієти.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки