Лікарі назвали вітамін, надлишок якого небезпечний для життя

15,2 т.
Лікарі назвали вітамін, надлишок якого небезпечний для життя

Занадто велика кількість вітаміну Д в організмі та його прийом протягом тривалого періоду часу може послабити кістки, а також привести до проблем з нирками і серцем. 

Як повідомляє Національна британська служба охорони здоров'я, яку цитує видання Express.co.uk, гіперкальцемія також може бути небезпечна для життя. 

Зокрема, лікарі рекомендують обмежити таблетований вітамін до 100 мг на день. Все, що вище цієї норми, може бути небезпечним. 

Діти у віці від 1 до 10 років не повинні приймати більше 50 мг на день. А діти у віці до 12 місяців - не більше ніж 25 мг. 

Втім, лікарі також додають, що вітамін Д необхідний для здорових кісток, зубів і м'язів. Він регулює в організмі певні поживні речовини, серед яких: кальцій і фосфат. 

Відео дня

Найбільш ефективним методом отримання вітаміну є сонячне світло. Але з огляду на зростання захворюваності на рак шкіри, британські медики рекомендують приймати вітамін Д, зокрема, і з їжі. Він є у жирній рибі, червоному м'ясі, печінці та яєчних жовтках. 

Як раніше повідомляв "Обозреватель", у реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою "Доступні ліки", буде включено не менше 50 нових препаратів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки