Як відрізнити небезпечні для здоров'я сосиски: топ-3 простих хитрощів

36,0 т.
Як відрізнити небезпечні для здоров'я сосиски: топ-3 простих хитрощів

Сосиски - один із найпопулярніших продуктів харчування, оскільки швидкий у приготуванні. Єдиний, але величезний їхній мінус - складно дізнатися, які інгредієнти в сосиски додали виробники.

Щоб відрізнити "погані" сосиски від якісних, потрібно знати три прості пункти, - повідомляє "Ранок у великому місті".

Уже за кольором можна виявити наявність нітриту натрію, який провокує виникнення раку. Сосиски з його вмістом мають неприродний рожевий колір.

Читайте: Онкологи розповіли, чому не можна їсти ковбасу

Щоб здешевити виготовлення, виробники люблять додавати до м'яса крохмаль із борошном. Так, вони абсолютно безпечні для вашого здоров'я, але чи коштують вони тих грошей, що ви заплатили? Виявити їхню наявність не так то й важко. Просто нанесіть на невеликий шматочок сосиски йод - якщо він змінить колір із коричневого на фіолетовий або синій - там точно є крохмал. І це тільки квіточки, гірше, коли в продукції м'яса і близько немає.

Відео дня

Читайте: Лікарі розповіли, чому чоловікам не можна їсти сосиски

Щоб зробити смачну підробку, знадобиться всього лише маленький шматочок м'яса. А щоб його вистачило на багато сосисок, виробники додають карагенан - спеціальні речовини, які утримують вологу і утворюють гель. Щоб перевірити їхню наявність, досить зварити сосиски або розігріти в мікрохвильовці. В ідеалі їхня форма не повинна змінитися. Якщо сосиски потріскалися, видулися або зморщилися - там точно є караінани.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше дієтолог назвала сало найнешкідливішим продуктом для смаження страв.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки