Вчені знайшли просте джерело здоров'я і щастя

15,9 т.
Вчені знайшли просте джерело здоров'я і щастя

Британські вчені з'ясували, що піші прогулянки по місту не менш корисні для здоров'я, ніж неспішна ходьба по лісу або пляжу. Сприятливе для людини середовище багато в чому залежить від "декорацій" навколо, і в цьому випадку мова йде не тільки про зелені, а і про архітектурні споруди.

Щоб з'ясувати, що робить людей щасливими і покращує їхнє здоров'я - природа або міські види, - вчені показували "піддослідним" зображення (разом понад 212 тисяч) різних красивих видів Великобританії і просили оцінити, наскільки їм приносить радість споглядання того чи іншого кравиду, - передає "Вокрег света".

Згідно з результатами, архітектурні споруди частіше оцінювалися як наймальовничіші і такі, які приносять радість, ніж зелені зони. Таким чином, дослідники зробили висновок, що навколишнє середовище впливає на стан мешканців кращим чином, зокрема, завдяки грамотному дизайну і архітектурному рішенні, і тому не можна однозначно вважати кращим середовищем тільки те, де знаходиться більше парків і дерев.

Відео дня

Читайте: Вчені підтвердили небезпеку від диму електронних сигарет

Як зазначають дослідники, отримані дані свідчать про те, що люди необов'язково краще відчувають себе "на природі". Для їхнього самопочуття і самовідчуття набагато важливіше, щоб можна було отримувати задоволення від повсякденного споглядання чогось гарного.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені змогли "омолодити" старі і крихкі кістки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки