25 секретів здорового харчування

20,7 т.
25 секретів здорового харчування

1. Випийте другу чашку кави. Це допоможе знизити ризик захворювання на діабет у дорослих людей, - йдеться в дослідженні, опублікованому в Американському журналі клінічного харчування.

2. Не накладайте їжу за столом. Учені виявили, що люди, яким подають їжу в тарілках, споживають на 35 відсотків менше їжі, ніж ті, хто сам накладає в свою порожню тарілку із загального блюда посередині столу.

3. Думайте, перед тим як пити. Людина, в середньому, споживає з напоями більше 400 калорій в день - в два рази більше того, чим може переробити організм. В результаті споживання безалкогольних напоїв людина отримує близько 10 додаткових чайних ложок цукру кожен день. Змініть солодкі чаї та газованої води на некалорійні напої, і ви зможете скинути до 18 кілограмів за рік.

Відео дня

4. Найчастіше звертайтеся до спогадів. Британські вчені з'ясували, що люди, які думають про своє останньому прийомі їжі перед тим, як перекусити, споживають на 30 відсотків менше калорій на відміну від тих, хто про нього не замислюється. Суть в тому, що згадуючи про з'їдене раніше, ви заодно усвідомлюєте, яким живильним воно було. Це, в свою чергу, допоможе вам не зловживати вечірніми перекушуваннями.

5. Споживайте білки при кожному прийомі їжі. Під час дотримання дієти рекомендується включати в свій раціон більше білків, так як це дозволяє почувати себе не таким голодним. Справа в тому, що білки це кращі поживні речовини, що допомагають прискорити ваш метаболізм, знизити апетит і скоротити потребу в їжі при наступному прийомі їжі.

Читайте: Старіння починається з ніг: 5 секретів

омолодження ваших ступнів

6. Вибирайте цільнозерновий хліб. Вживання в їжу цільних зерен замість очищених знижує ризик розвитку ракових і серцевих захворювань.

7. Подумайте про рибу. Споживання 300 грам жирної риби в тиждень поліпшить ваші розумові здібності. Найкраще для цієї мети слугуватимуть така риба, як: сьомга, тунець, оселедець, макрель і форель. У їхньому м'ясі міститься багато докозагексаєнової кислоти (ДГК), яка зменшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Учасники дослідження з високим вмістом ДГК в крові краще впоралися з тестом на невербальне міркування, а також продемонстрували більш високі показники гнучкості мислення, робочої пам'яті і словникового запасу в порівнянні з тими, у кого рівень ДГК був нижче.

8. Підпишіться на розсилку для тих, що худнуть. Канадські вчені виявили, що щоденні листи (або твіти), що містять поради для схуднення нагадують вам про мету і допомагають позбутися зайвих кілограмів.

9. зменшіть свої порції на чверть. Дослідники з Пенсільванського державного університету виявили, що просте зменшення порції їжі на 25 відсотків знизить споживання калорій на 10 відсотків. При цьому ви не будете відчувати себе голоднеє звичайного. Накладаєте їжу самі? Подумайте про те, як виглядає ваша звичайна порція, потім покладіть, принаймні, на чверть менше. До речі, дослідження показали, що в ресторанах порції від 2 до 5 разів більші, ніж повинно бути згідно з державними нормами.

Читайте: Дожити до 100 років: секрети здоров'я довгожителів Абхазії і долини Хунза

10. Вимкніть телевізор. Вчені з Массачусетського університету з'ясували, що люди, які дивляться телевізор під час прийому їжі, споживають в середньому на 288 калорій більше, ніж ті, хто їсть з вимкненим телевізором.

11. Відкладіть вилку в сторону під час пережовування їжі. Або робіть ковток води між кожним шматком. Дослідження грецьких вчених показали, що уповільнений прийом їжі прискорює вироблення двох гормонів, що відповідають за відчуття насичення.

12. Використовуйте житній хліб для приготування ранкових тостів. Шведські вчені виявили, що ті, хто їсть житній хліб залишаються не такими голодними протягом 8 годин після сніданку, на відміну від любителів пшеничного хліба. Все завдяки високому вмісту клітковини і мінімального впливу на рівень цукру в крові. В результаті, вас менше тягне перекусити, і ви менше їсте на обід.

13. Їжте більше фруктів і овочів. В ході одного дослідження з'ясувалося, що люди, які споживали від 4 до 5 порцій виконували тест на кмітливість краще, ніж ті, хто їв менше однієї порції. Однак пам'ятайте, салат це не завжди здоровий вибір.

14. Пийте зелений чай. Китайські вчені стверджують, що він допоможе вам зміцнити скелет і захистити від переломів в старості. Також в одному дослідженні говориться, що зелений чай допомагає уникнути неприємного запаху з рота.

Читайте: Топ-5 секретів магазинних продуктів: обман з оливковою олією і білковий сир

15. Зробіть зарядку перед обідом і вечерею. Виконання вправ дозволить вашій їжі краще засвоїтися, говориться в дослідженні британських учених. Це означає, що протягом дня ви використаєте менше калорій.

16. Страждаєте від похмілля? З'їжте спаржі. Коли південнокорейські вчені піддали клітини печінки впливу екстракту спаржі, то виявилося, що подвоїлася активність пари ферментів, що відповідають за засвоєння алкоголю. Це означає, що ви почнете відчувати себе як огірочок в два рази швидше ніж зазвичай.

17. Спіть по 8 годин. Занадто багато або занадто мало часу, проведеного в сновидіннях, додадуть вам зайві кілограми, стверджують дослідники з Уейк-Форестского університету

18. Відкрийте для себе японський суп місо. Ундарія периста, що додається в місо, допоможе знизити кров'яний тиск, особливо якщо його рівень вже підвищений, запевняють вчені з Університету Північної Кароліни.

19. Випивайте по 2 склянки молока в день. Люди, що п'ють багато молока мають на 16 відсотків менше ризику розвитку серцевих захворювань, на відміну від тих, хто його практично не вживає.

20. Додайте трохи цинку в свій раціон. 15 міліграм цинку в день (така кількість міститься в Centrum Ultra multivitamin, наприклад) змусять ваші клітини виробляти більше білків, які боротимуться з бактеріальними зараженнями.

Читайте: Топ-27 найкорисніших для організму продуктів

21. Дійте на свій розсуд, їжте вашу улюблену їжу. Хороше харчування повинно бути не позбавленням, а низкою розумних рішень. Навіщо їсти 1000-калорійний чізбургер, якщо 500-калорійний гамбургер вас задовольнить так само? Підсумок простий: їжте те, що вам подобається, проте у всьому знайте міру.

22. Вибирайте їжу з меншою кількістю інгредієнтів. Зараз існує більше 3000

інгредієнтів в списку дозволених харчових добавок. І будь-які з цих консервантів, штучних підсолоджувачів, барвників, і розпушувачів борошна можуть виявитися у вашій тарілці. Ви точно знаєте, що ці хімікати зроблять з вашою талією і здоров'ям? Звичайно ж, ні. Існує просте правило: якщо семирічна дитина не може вимовити назву продукту, то вам не варто його їсти.

23. Перекуси і попкорн. Дослідження 2009 показало, що ті, хто з'їдають по чашці свіжого попкорну за 30 хвилин до сніданку, споживають на 105 калорій менше. Просто візьміть той, що без масла.

24. Так само спробуйте перекушувати волоськими горіхами. Щоденне споживання волоського горіха підвищить рівень ліпопротеїнів високої щільності (хороший холестерин) і знизить рівень ліпопротеїнів низької щільності (поганий холестерин)

25. Збовтайте ваш сніданок. Люди, які їдять на сніданок яйця замість булочок, споживають на 264 калорій менше протягом всього дня, що залишився, повідомляється в дослідженні Університету Сент-Луї. Все тому, що білки засвоюються краще, ніж вуглеводи.

Джерело:mixstuff.ru
Джерело
mixstuff.ru
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки