Медики б'ють на сполох: "солодке життя" дітей призводить до хвороб

10,3 т.
Медики б'ють на сполох: 'солодке життя' дітей призводить до хвороб

Британські медики під час дослідження встановили, що діти у віці від чотирьох до 10 років у середньому споживають цукру утричі більше допустимого максимуму. Такі дані були отримані батьками, які за допомогою мобільного додатку сканували штрихкод продукту і там повідомлялася кількість цукру в грамах і кубиках рафінаду, що міститься в ньому.

Так, вчені виявили, що щорічно діти у віці від чотирьох і десяти роками споживають приблизно 5500 кубиків цукру, що в перерахунку на грами становить середню вагу п'ятирічної дитини, - передає "Вокруг света".

Читайте: Вчені радять батькам частіше говорити з дітьми про секс

Максимальна кількість цукру, яку п'ятирічна дитина може з'їсти в день, складає 5 кубиків, в той час як діти від шести до десяти років у середньому споживають 6 кубиків рафінаду, а 11-річні - 7 кубиків. Вчені звертають увагу на те, що батьки повинні стежити не тільки за тим, скільки солодощів з'їдають їхні діти, а й за обсягом випитих напоїв. Фруктові соки і особливо газовані солодкі напої також є великими "постачальниками" цукру в організм.

Відео дня

Фахівці у сфері харчування наголошують, що надмірна вага і карієс призводять до серйозних наслідків не тільки для здоров'я, а і для благополуччя дітей у школі. Хвороби та їхнє лікування призводять до частих пропусків шкільних занять і зниження успішності. А ожиріння, що стає причиною насмішок однолітків, сприяє зниженню самооцінки у дітей.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені вирішили прирівняти цукор до наркотиків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки