Чому червоне м'ясо викликає рак: вчені дізналися правду
Людський організм не може засвоювати цукор, що міститься в червоному м'ясі та деяких видах риби.
За інформацією Рlaygroundmag.net, до такого висновку прийшла група дослідників з Університету Невади на чолі з ученим Девідом Альваресом.
Так, з'ясувалося, що в ході еволюції у людства з'явився ген CMAH, покликаний поліпшити наш вид. Однак два мільйони років тому цей ген був деактивований. На сьогодні відомо, що без цього гену людський організм не може перетравлювати цукор, який є в червоному м'ясі, молочних продуктах і рибі. Саме він може викликати запалення, артрити і навіть рак.
Група дослідників вивчала особливості цього гену, який усе ще є у деяких тварин.
Вчені застосували методи біоінформатики для аналізу величезних обсягів даних для розуміння етапів еволюції.
Таким чином, вони виявили, що цей цукор, званий Neu5Gc, присутній у двох водоростях і в червоному м'ясі. Але відсутній у курці, індичці та качці.
Вчені говорять, що цей цукор є токсичним для організму, який відповідає імунною реакцією на його появу. Ця реакція проявляється як запалення, з якого може початися артрит або рак. Ця шкода булп експериментально доведена на мишах.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", сухе червоне вино складається не тільки зі спирту і води, але містить й інші речовини, користь від яких часом перевищує шкоду від спирту.