Дієтолог розповіла, як харчуватися в холодну пору, щоб не набрати вагу
Дотримуючись простих правил, можна і в холодну пору року залишатися стрункою, а також підтримати здоров'я і красиву фігуру.
Про це в своєму блозі на "Обозревателе" розповіла лікар-дієтолог Юлія Трофимчук.
За її словами, організму як влітку, так і взимку потрібна саме чиста вода для різних процесів життєдіяльності.
"Часто взимку, взявши з собою пляшечку води, через пів години вона стає холодною, і пити її не зовсім хочеться. Тому, виходячи з дому беріть із собою теплу воду і пийте протягом дня. Таким чином ви збережете багато енергії, яку організм витрачає на "підігрів" холодної води і тим самим знизите бажання з'їсти зайве печиво або цукерку до чаю", - повідомила вона.
Дієтолог також рекомендує додати в свій раціон більше корисних жирів. Наприклад, рослинні олії першого холодного віджиму, сирі горіхи, сир.
"Збільшуйте жири в межах своєї добової калорійності за рахунок зменшення вуглеводів. Наприклад, замініть хлібці або печиво горішками з сиром. Таким чином ви дасте корисні жири організму і вони виконають одну з основних своїх функцій - терморегуляцію", - говорить вона.
У холодну пору року організму потрібно зігрітися і тому він вимагає більше калорій. "Але ми можемо трохи "обдурити" його і для цього важливо вживати якомога більше теплих продуктів. Теплі салати, рагу, овочі, перші страви, трав'яний чай і теплу воду з лимоном. Таким чином ви дасте організму більше тепла і вам не захочеться з'їсти щось зайве", - говорить вона.
Лікар також рекомендує одягатися тепліше, щоб організм не вимагав зайвих калорій.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", очищені і складні вуглеводи дуже різні, і важливо робити відмінності між ними.