Фахівці назвали овоч "молодості"
Вчені з Китаю з'ясували, що вживання перцю чилі сприяє довголіттю. До такого висновку фахівці прийшли у результаті дослідження.
Як повідомляє "Сегодня", китайські вчені проводили дослідження протягом семи років. У них взяли участь близько 500 тисяч осіб у віці від 30 до 79 років.
Спостереження показали, що у людей, які регулярно вживали гостру їжу порівняно з тими, хто гострі страви не їв, ризик розвитку респіраторних, серцево-судинних й онкологічних захворювань був значно нижчим.
Дослідники встановили, що в перці чилі міститься речовина капсацин, що володіє потужними протизапальними властивостями.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", гострий перець та інші "пекучі" спеції сприяють не тільки зниженню ваги, але і зменшують апетит до вживання солі.