Названо простий спосіб уникнути поширеного раку

Вчені назвали спосіб уникнути раку товстої кишки

Вживання продуктів із великою кількістю жиру може спровокувати розвиток раку товстої кишки.

До такого висновку дійшли вчені Ратгерського університету в США. Про деталі їхнього дослідження повідомляє портал EurekAlert.

За словами фахівців, ключова роль у патологічному процесі належить двом генам, які присутні у стовбурових клітинах кишківника.

Читайте: Вчені створили потужні ліки від раку

Як йдеться у дослідженні, гени HNF4A і HNF4G забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишківника. Вони допомагають спалювати жир, водночас забезпечуючи енергією стовбурові клітини.

Якщо ж у харчовому раціоні є багато жиру, переконують вчені, то кількість стовбурових клітин, які постійно розділяються, починає збільшуватися, у такий спосіб підвищуючи ризик розвитку пухлин.

Здорове харчування – один із ефективних способів профілактики онкологічних захворювань ШКТ

Читайте: Названо набір продуктів, що захищає від раку

Також наголошується, що колоректальний рак (товстої кишки) є третім найпоширенішим видом онкологічного захворювання, яке діагностують у чоловіків і жінок у США. А згідно з оцінками Американського товариства раку, тільки у 2019 році такий діагноз буде поставлено приблизно 101 420 американцям.

Тож, підкреслюють дослідники, здорове харчування є одним із ефективних способів профілактики онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту. І воно має стати пріоритетом для тих, хто не хоче зіткнуться з діагнозом раку товстої кишки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, медики довели, що вживання деяких продуктів може захистити організм від ймовірності розвитку раку.