Страждають нирки і печінка! Названо топ-7 міфів про схуднення
Численні поради для схуднення і збереження нормальної ваги в соцмережах можуть не тільки не допомагати, але і шкодити здоров'ю.
Про це на своїй сторінці в Instagram написала коуч зі здорового способу життя і дієтолог Олена Кален. Вона виділила сім головних міфів про схуднення, які вводять в оману.
Перший – необхідність їсти часто, але помалу, щоб прискорити метаболізм. Насправді дробове харчування без почуття голоду може призвести до набору ваги.
Другий – те, що зниження ваги не залежить від кількості випитої води.
Читайте: Як схуднути без дієт: названо топ-5 правил
"Вода допомагає прискорити обмінні процеси, вивести токсини і шлаки. Коли ми переїдаємо, то часто плутаємо спрагу і голод. Коли ж ми починаємо харчуватися залежно від голоду, відрізняємо голод і спрагу, відповідно прийоми зайвих калорій скорочуються, вага знижується", – пояснила Кален.
Третій – що при вживанні білків жир у організмі не відкладається. Насправді надлишок білкової їжі теж призведе до накопичення жиру. Також при цьому страждають нирки і печінка.
Четвертим міфом є необхідність відмови від швидких вуглеводів. Для схуднення потрібно, щоб організм отримував всі мікроелементи, але тільки в моменти голоду і до насичення.
П'ятий міф говорить про користь голодування і розвантажувальних днів. Однак будь-який тривалий голод – це стрес для організму, під час якого вага і правда трохи знижується. Після закінчення утримання від їжі організм починає накопичувати жир з подвійним запалом.
Шостий – поділ продуктів на погані і хороші.
"Як правило, виключаються саме улюблені й бажані продукти. Згодом це обмеження веде до неминучого зриву і повернення зайвої ваги. Важливо не те, які продукти споживає людина, а в якій кількості", – пояснила коуч-дієтолог.
Завершальним міфом є необхідність вживання їжі до і після тренування. Це потрібно робити тільки за наявності голоду.
Як писав OBOZREVATEL, українська дієтолог заявила, що універсальної дієти не існує, а спосіб схуднення потрібно підбирати індивідуально, грунтуючись на потребах організму, які у всіх абсолютно різні.