Як вибрати рибу і морепродукти: дієтолог дала поради українцям

29,4 т.
Як вибрати рибу і морепродукти: дієтолог дала поради українцям

При купівлі риби і морепродуктів необхідно обов'язково звертати увагу на колір і запах продукту, упаковку і термін придатності.

Про це розповіла в ефірі ObozTV дієтолог Людмила Гончарова. Експерт рекомендувала не купувати продукти на вулиці, оскільки це "гра в лотерею".

За словами дієтолога, риба повинна бути блідо-рожевого кольору, без запаху.

"Якщо чуємо гнильний запах, ми цю рибу не купуємо. Якщо риба з головою, можемо подивитися на її очі, вони не повинні бути затьмарені білою плівкою. Це говорить про те, що риба лежала 2-3 дні і вже не годиться в їжу. Дивимося, чи не завітрилася вона. Як правило, до нас надходить риба глибокої заморозки. Коли її кладуть на прилавку на лід, вона повинна бути свіжою", – зазначила експерт.

Відео дня

Читайте: Органічні продукти: як виробники обманюють українців

Гончарова порадила купувати тушку риби, а не філе, яке "невідомо коли було зрізано".

"Філе має бути одночасно м'яке і пружне. Якщо ми натискаємо на м'якоть і втиснутий слід пальця залишається, ми цю рибу не купуємо – вона лежить вже не менше доби. Повинна бути пружність філе", – додала вона.

Тим, хто купує морепродукти, дієтолог порадила обов'язково дивитися на упаковку.

"Морепродукти – збирачі токсинів, вони їх переробляють всередині себе. Ми не знаємо, де і в який момент вони спіймані. Вибираємо по упаковці, бажано, щоб була вакуумна, щоб вона не була порушена, ніде не було проколів. Звертаємо увагу на дату виготовлення і термін придатності фірми, яка постачала, а не супермаркету, в якому купуєте. Це важливо. Якщо немає опису, де спіймані ці креветки, які вони – ви це просто не берете", – підкреслила вона.

"Якщо ви купуєте яскраво-червоного кольору креветки – вони підфарбовані. Вони повинні бути блідо-рожевого кольору. Вони як правило вже відварені продаються, барвник йде як додатковий консервант, щоб продукт довше зберігся. Не купуйте, тому що ваша печінка буде дуже незадоволена", – додала Гончарова.

Як вибрати рибу і морепродукти: дієтолог дала поради українцям

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки