Харчування в лютому: Клопотенко порадив корисні та недорогі продукти

Харчування в лютому: Клопотенко порадив корисні та недорогі продукти

Відомий український кулінар Євген Клопотенко порадив наприкінці зими та на початку весни включати в раціон більше корисних сезонних продуктів: айву, топінамбур, хурму, авокадо і пастернак.

Всі ці овочі та фрукти в лютому-березні легко купити в магазинах, до того ж ціна на них невисока, розповів шеф-кухар в ефірі ObozTV.

Читайте: Як визначити авітаміноз: перераховані небезпечні симптоми

"Можна їсти пастернак з грушею та помідором. Супер! Хоча взимку краще помідори не їжте, їжте хурму. Ідентичні речі. Наприклад, хурму з огірком і пастернаком. Звучить дивно, але це моя порада. Використовуйте не те, що звикли", – закликав Клопотенко.

Відео дня

За його словами, незвичні продукти можуть бути цілком доступними.

"Топінамбур зараз коштує 12 гривень. Він інколи дешевше картоплі! Чому би топінамбур не натерти на тертку чи порізати шматочками?! І просто його їсти. Він хрусткий, ароматний і прекрасний. Так, в ньому багато крохмалю. Я й не кажу, що це суперкорисно. Але трошки топінамбура, трошки того, трошки іншого... Ось це і є здорове харчування. Коли ти приділяєш увагу їжі", – наголосив експерт.

Читайте: Картопля, фрукти, вівсянка? Дієтолог розвіяла три міфи про харчування і схуднення

Також Клопотенко порекомендував айву та зізнався, що сам регулярно включає цей фрукт до свого меню.

"Я їв айву раз 10 за місяць. Айва як яблуко: її можна запікати, різати, з картоплею", – зазначив він.

"Авокадо, якщо недороге, можна купити. У ньому багато жирів, супер. Рибу. Трошки м'яса. Ось і все", – додав кулінар.

Читайте: Дієта для імунітету: лікарка назвала топ противірусних продуктів

На питання, чи дорого харчуватися здоровою їжею, Клопотенко віджартувався: "Якщо ти багатий – то дорого".

"Наприклад, я не називав батат. Батат – це 100 гривень. Я називаю ті продукти, які дешеві. Топінамбур, пастернак. Авокадо – від 20 до 50 гривень. Я нічого не говорив про якісь ананаси, екзотичні папайї, фейхоа, лемонграс... Я назвав тільки те, що кожна людина може піти і купити", – пояснив він.

Салат з хурмою, авокадо, гранатом і мигдалем

Раніше OBOZREVATEL писав, що дієтологиня Катерина Толстікова порекомендувала в холодну пору року "робити ставку" на корисні жири – за її словами, вони не тільки добре втамовують голод, а й допомагають уникнути депресії через брак сонця та вітаміну D.

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки