Не чхайте на колег: лікар пояснила, як правильно справлятися з симптомами грипу

20,4 т.
Не чхайте на колег: лікар пояснила, як правильно справлятися з симптомами грипу

Якщо у людини є звичайні симптоми грипоподібного захворювання, немає симптомів із групи небезпечних і вона не належить до групи ризику, для успішного одужання слід дотримуватися простих правил. Про них в ефірі "Обозревателя" розповіла медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

"Якщо ми говоримо про людей, які не належать до медичної групи ризику, у яких немає небезпечних симптомів, а є звичайні симптоми грипоподібного захворювання, то така людина, по-перше, не повинна заражати інших", - наголосила лікар. "Якщо вона чхає і кашляє, вона не повинна виходити на роботу. Є чудовий плакат, який створив ЮНІСЕФ, і звучить: "Захворів - сиди вдома", - нагадала вона.

За її словами, в такому стані "людина повинна обов'язково відпочивати, пити багато рідини, збивати температуру препаратами, що містять парацетамол, і боротися із симптомами, які їй заважають. Наприклад, закапувати судинозвужувальні краплі в ніс, якщо нежить заважає заснути, або полоскати горло, або розсмоктувати таблетки для горла".

Відео дня

Разом із тим, Булавінова наголосила: не варто користуватися аспірином. "Він практично заборонений для використання при грипі у багатьох країнах. Усе чудово з ним, але тільки не в грипозний сезон".

Як писав "Обозреватель", раніше Катерина Булавінова назвала групи ризику та список небезпечних симптомів, при яких варто негайно звернутися по медичну допомогу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки