Знайшли вакцину від лихоманки, яка налякала весь світ

4,3 т.
Знайшли вакцину від лихоманки, яка налякала весь світ

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про успішні випробування вакцини, яка була розроблена для боротьби з лихоманкою Ебола.

Про результати досліджень препарату повідомив портал Meduza.

Виконану роботу вчені називають справжнім успіхом. За словами джерела, ефект вакцини визнають 100-відсотковим. Роботу над цим препаратом медики вважають "єдиним позитивним підсумком" спалаху смертельної лихоманки в західній Африці.

Читайте: Статеве розмноження допомагає в боротьбі з інфекціями - вчені

Препарат розроблявся міжнародною командою лікарів, а в подальшому буде проводитися німецькою фармацевтичною компанією Merck. Сьогодні організація має намір провести додаткові дослідження, в результаті яких вакцина буде схвалена в різних країнах світу.

Відео дня

Нині відомо, що вакцина пройде ліцензування до кінця 2017 року. Однак у разі нового спалаху лихоманки, препарат може бути використаний достроково.

Читайте: Вчені виявили нову хворобу, яка загрожує мозку

Нагадаємо, вперше спалах лихоманки Ебола був зафіксований у Західній Африці. З моменту виникнення вірус забрав понад 11 тисяч життів в усьому світі.

Як повідомляв "Обозреватель", назвали простий спосіб очищення мозку від шкідливих речовин.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки