Японські медики назвали простий спосіб уникнути інсульту

61,8 т.
Японські медики назвали простий спосіб уникнути інсульту

Японські медики заявили, що регулярні сніданки допоможуть уникнути хвороб серця і судин. Для цього вчені більше 15 років стежили за станом здоров'я і харчовими звичками 82 тисяч чоловік у віці від 45 до 74 років.

В кінці експерименту були зафіксовані 3772 випадки інсульту, 1051 з яких припадав на геморагічний інсульт (крововилив у мозок), 870 осіб страждали від ішемічної хвороби серця, - пише "Вокруг света".

Учені розділили учасників експерименту на групи, зазначивши, що одні з них снідали 2 рази на тиждень, інші - 3-4, треті 5-6, а четверті ніколи не пропускали ранковий прийом їжі.

Читайте: Вчені з'ясували, як не переїдати за столом

Відео дня

Ті, хто снідав регулярно, рідше скаржилися на підвищений кров'яний тиск, ніж ті, хто нехтував раннім прийомом їжі. При цьому у останніх був підвищений ризик серцевих захворювань та інсульту, особливо геморагічного.

"Високий кров'яний тиск служить причиною, яка підвищує ризик крововиливу в мозок. Вранці вона зростає, а після сніданку, навпаки, знижується, тому не слід нехтувати цим важливим для здоров'я прийомом їжі", - зазначили вчені.

Читайте: Медики знайшли "еліксир молодості", який лікує рак і діабет

Як повідомляв "Обозреватель", медики розповіли, що допоможе вижити при зупинці серця.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки