Медики розповіли, як "лайки" у соцмережах руйнують психіку та здоров'я

7,2 т.
Facebok, соцмережі

Постійне захоплення соцмережами негативно впливає на психологічне здоров'я людини. Більш того, оцінка в мережі позначається на вазі користувача.

Про це повідомляє видання АН.

За їхніми словами, оцінки "лайк" і "дизлайк" безпосередньо пов'язують із рівнем задоволеності життям. Фахівці довели це досвідченим шляхом, вирішивши провести експеримент за участю більше п'яти тисяч добровольців близько 48 років.

Учасники дозволили доступ до своїх сторінок у соціальній мережі Facebook, а крім того дали оцінку своїй задоволеності життям, станом здоров'я із зазначенням своєї маси тіла.

Відео дня

Читайте: Організм вимагає: названі продукти, обов'язкові до щоденного вживання

Як показали підсумки, проблеми зі здоров'ям переважно були помічені у тих, хто позитивно оцінював ("лайкав") інших любителів соцмережі, періодична зміна статусу свідчила про психологічні проблеми людей, а найчастіше в мережі "сиділи" ті користувачі, які мали зайву вагу.

Як повідомляв "Обозреватель", стало відомо, як Facebook впливає на нервову систему людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки