Названо моторошні цифри з туберкульозу в Україні

Названо моторошні цифри з туберкульозу в Україні

В Україні створилася дуже небезпечна ситуація з захворюванням на туберкульоз; проблему ускладнює ще й те, що в 2016 році закінчується державна програма "Туберкульоз", яка була спрямована на боротьбу з цією страшною недугою.

Таку думку в прямому ефірі "Обозревателя" висловив президент Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

"В Україні близько 15 тисяч хворих на туберкульоз і так звану туберкульозну супербактерію. На туберкульоз, який стійкий до всіх антибіотиків. Такі хворі можуть заразити за рік 5-10 осіб. Тому їх було 8 тисяч, а за рік стало - 15 тисяч... Коли ми говоримо про такі серйозні речі, то держава повинна щось робити для поліпшення ситуації. А у держави в цьому році закінчується програма боротьби з туберкульозом!" - обурюється фахівець.

Відео дня

Читайте: Туберкульоз: перші ознаки небезпечного захворювання

Сердюк наголошує, що боротьба з туберкульозом неможлива без лікарів, а в Україні з фтизіатрами - біда.

"Якщо говорити про таке серйозне захворювання як туберкульоз, то лікарі-фтизіатри в Україні мають середній вік 60 років. У нас скоро просто не буде лікарів-фтизіатрів", - підсумував він.

Як писав "Обозреватель", виконавчий директор БФ "Пацієнти України" Ольга Стефанишина заявила, що поки в Україні не буде фінансуватися програма по боротьбі з туберкульозом, триватимуть епідемії, і Україна просто не зможе вступити в Європейський Союз.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки