Відпускалися без рецепту: в Україні заборонили популярні ліки

19,4 т.
аптека, ліки

В Україні заборонили таблетки популярного знеболюючого "Темпалгін".

Про це повідомляє видання Вести.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела заборону на продаж, зберігання і реалізацію препарату "Темпалгін" (таблетки, вкриті оболонкою №20 (10х2) серії 4420911 виробництва АТ "Софарма", Болгарія. 

     Фото: Aptprice

Заборона введена у зв'язку з тим, що препарат був виявлений під час обшуків на безліцензійних складах, тобто, може бути підробленим.

Відео дня

Читайте: Названий масштаб фальсифікату на ринку ліків в Україні

У зв'язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов'язала всі суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування препарату негайно перевірити наявність заборонених форм препарату і зняти їх з обороту для подальшої утилізації або знищення.

Зазначається, що препарат відпускався в аптеках без рецепта і був популярним засобом для зняття больового синдрому при головному болю, мігрені, зубному болю та інших недугах.

Як повідомляв "Обозреватель", популярні ліки виявилися смертельно небезпечними.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки