Тепловий і сонячний удари: лікар пояснила, як надати першу допомогу

11,5 т.
чоловік

При тепловому ударі необхідно запобігти подальшому перегріванню людини і збільшити доступ повітря.

Про це повідомила кандидат медичних наук, кардіолог інституту серцево-судинної хірургії ім. Н. М. Амосова Олена Гогаєва, передає "Комсомольская правда в Украине".

За її словами, тепловий удар легко можна отримати в погано вентильованих приміщеннях, таких як, наприклад, маршрутки. 

Читайте: Термінова допомога при сонячних опіках: чим допомогти потерпілому

"Що стосується теплового удару, то отримати його можна при вираженому перегріванні організму, в приміщенні з високою температурою. У погано вентильованих приміщеннях, таких як, наприклад, маршрутки, важливо мати при собі воду. Протягом дня у спеку потрібно випивати 2-3 літри води без газу. При тепловому ударі необхідно запобігти подальшому перегріванню людини, збільшити доступ повітря. Якщо ж людина страждає серцево-судинними захворюваннями, то потрібно при собі мати препарати, які він щодня вживає", - розповіла Гогаєва.

Відео дня

Лікар зазначила, що сонячний удар розвивається при прямому впливі сонячних променів і більше впливає на центральну нервову систему. Основними його симптомами є загальмованість, запаморочення, можлива втрата свідомості.

Щоб допомогти людині, в якої стався сонячний удар, потрібно знайти прохолодне місце.

"Спробувати знайти тінь, перевести потерпілого в горизонтальне положення, підняти ноги, розстебнути комір, покласти пляшку з холодною водою на потилицю", - підказала Гогаєва.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені виявили, як сонячні промені можуть допомогти при лікуванні екземи.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки