Життя дійсно "проноситься перед очима" в момент смерті людини - вчені

35,0 т.
Зір, життя перед очима

Дослідження показали, що життя дійсно "проноситься перед очима" в момент смерті людини. Проте цей феномен частіше виявляли у здорових людей.

Про це повідомляє видання VladTime.

Вчені з медцентру Хадасса заявили, що всі люди стикаються з цим явищем. Феномен полягає в тому, що кожна людина повністю "переживає" своє життя заново.

Дослідники зазначають, що частина мозку, яка відповідає за спогади, відображає процес, який може відновлювати весь ланцюжок пам'яті. Проте таке явище може виникати лише у здорових людей.

Щоб підтвердити припущення, був проведений експеримент за участю 264 добровольців. Всі респонденти, коли відповідали на запитання фахівців, дали докладні та дивно схожі відповіді.

Відео дня

Читайте: Помилочка вийшла: у двох піддослідних мало не розірвалося серце під час експерименту

Це свідчить про те, що уявлення про життєві події виражається в континуумі в когнітивних системах, а може виражатися в екстремальних умовах психологічного і фізіологічного стресу.

Як повідомляв "Обозреватель", медики розповіли, про що думає людина перед смертю.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки