Фітнес-клуби виявилися бруднішими, ніж громадські туалети

6,6 т.
Фітнес-клуби виявилися бруднішими, ніж громадські туалети

Спортзали в фітнес-клубах брудніші, ніж туалети, тому заняття спортом можуть бути дуже небезпечними з точки зору санітарії.

До такого висновку дійшли дослідники сайту Fitrated, що спеціалізуються на оглядах спортивного обладнання, передає The Daily Mail.

Під час дослідження були взяті зразки бактерій із 27 різних видів устаткування в залі.

Зазначається, що на біговій доріжці в 74 рази більше бактерій, ніж на змішувачі в громадському туалеті, а на парі гантелей - у 362 рази більше бактерій, ніж на сидінні унітазу. Вчені також виявили на обладнанні в залі грампозитивні коки, бактерії, що спричиняють шкірні інфекції та інші проблеми.

Відео дня

За словами дослідників, на руках відвідувачів фітнес-клубів після занять із тренажерами або гантелями залишається тисячі мікроорганізмів, адже на кожній поверхні в залі є мільярди небезпечних мікробів. Зокрема, серед бактерій, що живуть на спортивному інвентарі, є ті, які викликають пневмонію або сепсис.

Читайте: Вчені знайшли підступного вбивцю домашніх тварин

Фітнес-клуби виявилися бруднішими, ніж громадські туалети

Як показали дослідження, фітнес клуб - ідеальне середовище для розмноження мікроорганізмів, адже обладнання ніхто не протирає після кожного використання.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені заявили, що чоловіки, які голяться, схильні до атаки шкідливої бактерії золотистого стафілокока в три рази більше, ніж бородані.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки