Допомогла п'яти пацієнтам: в Іспанії протестована нова вакцина від ВІЛ

11,8 т.
вакцина

У Барселоні, що в Іспанії, була протестована вакцина від ВІЛ на 13 пацієнтах. Її винайшов британський професор Томаш Ханке з Оксфордського університету. Результат випробувань показав, що у п'яти осіб організм почав контролювати вірус певний час.

Про це повідомляє Znaj з посиланням на науковий журнал New Scientist.

Вчені зробили добровольцям три ін'єкції, внаслідок чого клітини навчилися боротися з вірусом. Після цього фахівці припинили традиційну терапію проти ВІЛ. Дослідження показало, що через чотири тижні у 8 пацієнтів із 13 вірус повернувся, але решта отримали контроль над вірусом на 5, 13, 17, 20 і 27 тижнів відповідно. В їхніх організмах все ще виявляли ВІЛ, однак вірусне навантаження було нижче від порога відновлення антиретровірусної терапії.

Відео дня

Читайте: Дешевше нікуди: школярі створили ліки проти ВІЛ вартістю $2

Як повідомив один із координаторів дослідження Беатріс Мот, вченим вдалося посилити імунну систему пацієнтів, здатну ефективно реагувати на спроби повернення ВІЛ. Раніше в 10% випадках організм не контролював вірус більше чотирьох тижнів і жодного разу цей показник не перевищував показника у вісім тижнів.

"Це перше дослідження з понад 50-ти, яке показало значний ефект для імунної системи", - прокоментував професор із Каліфорнійського університету в Сан-Франциско Стівен Дікс.

Вчені зазначили, що в майбутньому заплановано масштабніші дослідження.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", виявлені антитіла, які стримують ВІЛ-інфекції.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки