Небезпечна меланома: медики розповіли, як уникнути раку шкіри

9,1 т.
Небезпечна меланома: медики розповіли, як уникнути раку шкіри

Італійські медики, зібравшись на міжнародному конгресі в Генуї, розповіли про важливість профілактики меланоми шкіри і її первинного та вторинного огляду.

Лікарі кажуть, що не варто піддаватися надмірному перебуванню під прямими сонячними променями. А також важливу роль відіграє забруднення повітря, що посилює шкідливий вплив від ультрафіолету, - пише la Repubblica.

"Дослідження, проведені в Австралії, наприклад, показують, що і в тих областях, де озоновий шар тонший, і в тих областях, де відомо, що рівень забруднення пестицидами або газами вищий, збільшуються шанси захворіти на меланому", - розповіла директор Національного інституту по вивчення раку в Генуї Паола Квейлоро.

Відео дня

Читайте: Людину від ракових пухлин врятують "теплові гранати"

Також лікарі наполягають на ретельному огляді на предмет визначення меланоми шкіри. 90% меланом виникає на ділянках шкіри, на які часто потрапляє сонячне проміння. Також рак шкіри може розвиватися під волоссям, у слизових оболонок, біля статевих органів і навіть у носі. Крім того, існує тип меланом, які вражають очі.

"У цих випадках потрібен спеціаліст: лікар-гінеколог або лікар-офтальмолог. І пацієнта треба відправити на огляд до онколога", - додала Квейлоро.

Читайте: Небезпечніше м'яса: вчений назвав ще один продукт, який викликає рак кишечника

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики заявили, що раком можна заразитися.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки