Любителям гострого: вчені розповіли, як знизити відчуття печіння в роті
Для того, щоб зменшити відчуття печіння в горлі після прийому гострої їжі, достатньо випити молока.
Вчені з Університету штату Пенсільванія (США) прийшли до висновку, що цей продукт найкраще підійде для усунення пекучого болю, повідомляє Daily Mail.
Дослідники виявили, що як знежирене, так і незбиране молоко найкраще справляються з неприємним відчуттям у роті.
Це відбувається за рахунок молочного білка казеїну: він притупляє біль, яку викликає речовина капсаїцин. Остання міститься в стручковом перці і дає гострий смак.
Читайте: Печія і нудота: що їх може викликати
Як повідомляв MedOboz раніше, молоко може не тільки принести користь здоров'ю, але і нашкодити, тому деяким людям варто обмежити або навіть повністю припинити його вживання.