"Мама одразу непритомніє": психолог розповіла, як діти маніпулюють батьками

10,8 т.
'Мама одразу непритомніє': психолог розповіла, як діти маніпулюють батьками

Батьки сучасних підлітків настільки налякані хвилею паніки з "групами смерті", що підлітку досить намалювати ручкою на руці кита, і мама вже готова підняти на ноги весь світ, аби переконатися, що її чаду нічого не загрожує.

Про те, як діти маніпулюють емоціями батьків, в інтерв'ю виданню "Главком" розповіла дитячий психолог Катерина Гольцберг.

"Треба пам'ятати, що підліткам властиво лякати батьків. Будь-яка дитина хоче зробити якийсь ефект на батьків, щоб дізнатися, наскільки вони її люблять", - говорить вона.

Читайте: Як уберегти дитину від суїциду: психолог дав 4 важливих ради

Тому, на думку психолога, батьки повинні вміти оцінювати ситуацію. Якщо вас щось турбує, заспокойтеся, і знайдіть причину своєї тривожності.

Відео дня

"Якщо батьки не можуть відповісти на запитання, з ким дитина дружить, чим вона живе, що її турбує, що цікавить, то їм треба задуматися ", - говорить психолог і додає, що більшість батьків на ці запитання якраз відповідей і не знають. А такий стан речей у родині і призводить до того, що дитина починає маніпулювати їхніми почуттями, щоб зрозуміти, наскільки вона важлива і цінна для батьків.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла, що в соцмережі страшніше, ніж "групи смерті".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки