Без паніки: як правильно говорити з дітьми про депресію та проблеми

13,7 т.
Без паніки: як правильно говорити з дітьми про депресію та проблеми

У соціальних мережах продовжує активно обговорюватися тема підліткової депресії, схильності до самогубства і груп, які до цього штовхають дітей. Але психологи наполегливо закликають батьків перестати панікувати і навчитися розмовляти з дітьми на цю складну тему.

Про те, як правильно підібрати слова, в своїй колонці написав психіатр Лорі Холлман в The Huffington Post.

Говоримо про факти

В першу чергу, важливо пояснити підліткові, що депресія - це хвороба, але вона виліковна. Розкажіть, як під час депресії може змінюватися поведінка людини, і підкресліть той факт, що коли депресія торкнулася дорослої людини, то в тому, що він стає сумним, втомленим і дратівливим, провини дитини немає.

Відео дня

Звертаємо увагу на вік та зрілість дитини

Якщо ви розповідаєте про депресію дитині у віці 9-10 років, то враховуйте той факт, що такою розмовою її можна налякати. Більш серйозно про це варто говорити вже з підлітками. Не бійтеся разом звертатися за порадами до Google.

Головне - спокій

Завдання батьків - заспокоїти дитину, запевнити її в тому, що поруч з ними - вона у безпеці.

Також кілька порад про те, як правильно говорити з дітьми на тему суїциду та небезпечних ігор написала на своїй сторінці в Facebook психолог Любов Найдьонова.

"Безпека дитини - це відповідальність батьків, навіть в кіберсередовищі. Але часто цілком відповідальні батьки не знають, як діяти, щоб убезпечити від таких ризиків.

Кращий шлях профілактики смертельних квестів: 1) розвиток інтересів дитини поза інтернетом, в реальності; 2) збереження довіри у відносинах, контакту, для того, щоб дитина бачила в батьках джерело допомоги в складнощах і зверталася до них", - пише психолог.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", "Синій кит": чому "ожила" смертельно небезпечна дитяча гра.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки