У мережі з'явився список шкіл Києва з можливістю інклюзивної освіти

20,7 т.
У мережі з'явився список шкіл Києва з можливістю інклюзивної освіти

Виховувати дітей в Україні - процес не найлегший, а якщо дитина з особливими потребами, то період її дорослішання взагалі стає ледь не смугою перешкод. Однак, з часом змінюється все. І зараз кожна українська дитина з особливостями у розвитку має повне право навчатися у звичайній школі.

Карту, на яку нанесені всі школи Києва з можливістю інклюзивного навчання, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, опублікував Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"У батьків майбутніх першокласників з особливими освітніми потребами почався період активного пошуку шкіл. Щоб розглянути всі можливі варіанти, знайти інформацію про кожну школу, в якій є інклюзивні класи і вибрати найкращий варіант, у батьків йде дуже багато часу. Для зручності і прискорення пошуку пропоную ознайомитися з картою столичних шкіл, в яких є можливість інклюзивного навчання", - написав Кулеба.

Відео дня

Зі списком шкіл ви можете ознайомитися тут.

Також він зазначив, що на карті є інформація про кожну школу (адреса і телефон), написано, скільки учнів вже проходять навчання в інклюзивних класах, і яка кількість спеціально навченого персоналу в кожній школі. Крім того, на карту також нанесені дошкільні навчальні заклади для дітей з особливими потребами.

же в найближчі місяці буде створено карту шкіл з можливістю інклюзивного навчання по всій Україні", - доповнив він.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", мами дітей з синдромом Дауна розповіли, як лікарі змушували їх перервати вагітність.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки