Гіпертонус м'язів у немовляти: на що варто звернути увагу

17,8 т.
Гіпертонус м'язів у немовляти: на що варто звернути увагу

Новонароджені дітки часто схильні до напруження м'язів, або, як часто можна почути від лікарів - м'язовий тонус.

Чому він виникає, і на що молодим батькам варто звернути увагу, щоб вчасно його помітити, пише сайт "Мой ребенок".

У мами в животику малюк знаходиться в позі ембріона - його ручки і ніжки притиснуті до тулуба, а підборіддя притягнуте до грудей, і, вже народившись, багато малюків продовжують приймати таку позу. Зазвичай до 3-х місяців напруження в м'язах проходить, але якщо воно все ж зберігається, то це може негативно вплинути на розвиток дитини в подальшому.

Відео дня

За яких же симптомів мамі варто показати дитину лікарю?

- Якщо ваш малюк виглядає доволі скутим;

- Якщо він постійно підтягує свої ніжки до животика, ручки схрещує на грудях, а кулачки малюка постійно стиснуті;

- Зверніть увагу, чи потягується ваша крихітка всім тілом, коли прокидається. Якщо ні - причина може бути в тонусі м'язів.

- Якщо дитина почала тримати голову занадто рано. Це, безсумнівно, привід для гордості новоспечених батьків, проте краще покажіть малюка неврологу - у нього може бути тонус м'язів потилиці.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як спосіб життя батьків впливає на їхніх дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки