Вчені назвали відмінності у розвитку дітей, народжених за допомогою ЕКЗ

23,1 т.
Вчені назвали відмінності у розвитку дітей, народжених за допомогою ЕКЗ

Дослідження, яке було проведено експертами з Оксфордського університету, показало, що малюки, народжені через штучне запліднення, більш розумово розвинені, ніж діти, зачаті природним шляхом.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Вченими були проаналізовані дані 218 дітей із Великобританії, які народилися за допомогою ЕКЗ у період з 2000 по 2001 рік. Учасники експерименту проходили стандартні тести, за допомогою яких оцінювали їхній словниковий запас у віці від трьох до п'яти років, читання у 7 років і вміння використовувати дієслова в 11-річному віці. Після цього результати тестування були зіставлені з дітьми, зачатими природним шляхом.

Відео дня

Читайте: Ризик все ж є: вчені про вплив ЕКЗ на здоров'я дитини в майбутньому

З'ясувалося, що діти, народжені за допомогою штучного запліднення значно більш розвинені, ніж "природні" діти у віці від трьох до п'яти років. Однак до 11-річного віку перевага знижується.

На думку експертів, такі результати багато в чому залежать від батьків. Оскільки ті, хто піддається штучному зачаттю, частіше більш уважні до дітей, особливо в перші роки життя. Основна причина цього - стрес, який батьки переживають, коли розуміють, що без ЕКЗ їм не обійтися.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли метод, здатний стати альтернативою ЕКЗ.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки