Доктор Комаровський розповів, чи допомагає заколисування при кольках у малюка

11,4 т.
Доктор Комаровський розповів, чи допомагає заколисування при кольках у малюка

Відомий український педіатр Євген Комаровський, який регулярно дає поради молодим батькам, приділив частину однієї зі своїх передач "Школа доктора Комаровського" проблем з коліками, і розповів, чи допомагає заколисування малюка зменшити біль.

Відео з відповіддю доктор розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Дуже багато мам відзначають, що, коли вони носять дитину на руках і качають, вона, на якийсь час, дійсно заспокоюється. Але дуже важливо зрозуміти, що якщо це не допомагає, то слід зупинитися. Коли ви носите дитину на руках зо три години, але, незважаючи на це, вона весь цей час кричить, потрібно зупинитися і поміняти рішення" - каже Комаровський.

Відео дня

При цьому педіатр зазначає, що якщо малюк заспокоюється, як тільки його взяли на руки, то проблема не в кольках.

"Особливість кольок полягає в тому, що якщо дитина почала кричати, то ці 2-3 години вона буде кричати, що б ви не робили. Якщо ж вона кричить, ви взяли її на ручки, і малюк замовк, то це не коліки. Це "хто кого". Це характер. Це він хоче бути на руках, це він, можливо, хоче їсти або пити, може йому страшно, або холодно чи жарко, а може він просто хоче понюхати улюблену маму. Це можливо, це нормально, і так повинно бути, але до кольок це відношення не має" - зазначає лікар.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", доктор Комаровський розповів, чи впливає на здоров'я дитини відсутність води в його раціоні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки