"Ніякого бурпі!" Тренер дав важливі поради про спорт під час вагітності

8,3 т.
'Ніякого бурпі!' Тренер дав важливі поради про спорт під час вагітності

Навіть в очікуванні малюка жінка хоче виглядати чудово, і не ховати свою фігуру під широким одягом. Однак багато майбутніх мам бояться займатися спортом, оскільки впевнені, що це може зашкодити здоров'ю їхньої дитини. А є такі, що навпаки абсолютно не щадять себе, і продовжують тренуватися з такими ж навантаженнями, як і до вагітності. Персональний тренер з США Монті Сіммонс дав 5 важливих порад щодо тренувань під час вагітності, які допоможуть майбутнім мамам зберегти свою фігуру підтягнутою і стрункою, не зашкодивши при цьому дитині.

Про це повідомляє видання Daily mail.

Тренування не більше 30 хвилин в день

"Ви повинні намагатися займатися протягом 30 хвилин щодня, навіть якщо це всього лише ходьба", - говорить тренер. Також він звертає увагу на те, як легко визначити, чи не занадто ви себе навантажуєте: "Як правило, під час тренування, ви повинні бути в змозі вести розмову. Якщо ви не можете зробити це, ви, ймовірно, занадто напружені", - каже Монті.

Відео дня

Читайте: Вагітна Бейонсе підкорила шанувальників фото в відвертій сукні

Небажані навантаження після 16 тижня вагітності

У другому триместрі не можна займатися дзюдо, хокеєм і їздою на велосипеді. Така фізична активність категорично заборонена майбутнім мамам.

"Я завжди рекомендую уникати контактних видів спорту, таких як дзюдо або хокей, особливо після 16 тижня, а також уникати такої фізичної активності, де висока ймовірність падіння - їзда на велосипеді, катання на лижах або верхова їзда. Крім того, не бажані будь-які вправи, під час виконання яких потрібно лежати на спині протягом тривалого часу, так як вага дитини в животі буде тиснути на головну кровоносну судину, що транспортує кров назад до серця, і це може змусити вас відчути слабкість", - пояснює Сіммонс.

Читайте: Як можна завагітніти під час вагітності: з'явилося пояснення

Важлива стабільність

Щоб організм нормально реагував на тренування, намагайтеся займатися регулярно. Дуже часто під час вагітності найбільше від навантаження страждає спина. Тому важливо вибирати вправи, які зможуть "підтримати" цю частину тіла.

"Зміцнюючі вправи для ніг і спини допоможуть вам підтримати структуру тіла і зменшити навантаження на верхню частину спини. Щоб зменшити біль в нижній частині спини, варто вибрати плавання або аквааеробіку - це забезпечить велике полегшення і зменшить тиск на ваше тіло. Головне, не забудьте попередити тренера про вашу вагітність", - радить тренер.

Читайте: Унікальна вагітність: жінка народила трійню "в два присісти"

Ніяких Бурпі

Вправи, які потрібно робити в швидкому темпі, і які включають в себе різкі зміни положення тіла - протипоказані.

"Після 16 тижня вагітності слід уникати вправ, які включають в себе швидкі зміни положення тіла, наприклад, Бурпі", - попереджає Монті.

Читайте: Вчені розповіли, як харчування під час вагітності впливає на майбутнє здоров'я дитини

Правильне харчування

Тренер радить стежити за своїм харчуванням і переконатися в тому, що ви достатньо їсте.

"У першу чергу важливо підтримувати водний баланс організму, особливо під час тренування. Крім того, переконайтеся, що ви вживаєте достатню кількість поживних речовин - під час вагітності необхідна норма - на 350-450 калорій більше, ніж ви вживали раніше. А при сильних фізичних навантаженнях це число потрібно збільшувати", - зазначає тренер.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені розвіяли популярний міф про шкоду ліків від грипу під час вагітності

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки