Комаровський розповів, чим загрожує повторне застосування антибіотика

26,4 т.
Комаровський розповів, чим загрожує повторне застосування антибіотика

Відомий український педіатр Євген Комаровський, якому довіряють мільйони батьків, назвав дві серйозні проблеми, які пов'язані з повторним застосуванням одного і того ж антибіотика.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

На думку Комаровського застосування одного антибіотика збільшує у дитини ймовірність алергії на препарат і зменшує ризик його ефективності, оскільки в організмі могли вціліти бактерії, які вже стійкі до цих ліків.

"Є дві серйозні проблеми, пов'язані з повторним застосуванням антибіотика:

1. Повторне застосування ліків значно збільшує ймовірність алергії.

Відео дня

2. Коли ми повторно використовуємо антибіотик, завжди є ризик, що від попереднього застосування вціліли деякі бактерії, які тепер до цього антибіотика стійкі, і він вже виявиться неефективним", - говорить педіатр.

Однак він уточнює, що якщо з попереднього прийому пройшло більше двох місяців, то повторне застосування цілком доцільне. Але наполягає на тому, що рішення, яким саме препаратом лікувати дитину, повинен приймати тільки лікар.

"Тим не менш, друзі, я ще раз вас прошу, питання про повторне застосування антибіотика вирішувати самостійно категорично не можна. Тільки лікар може відповісти на питання: "Це нова хвороба?", "Це нові бактерії?", "Чи має сенс повторне застосування одного і того ж препарату?"", - пише Комаровський.

Поділитися своїм досвідом або запитати поради у інших батьків, ви можете на нашому форумі та сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський назвав основні симптоми теплового удару.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки