"Синій кит": чому "ожила" смертельно небезпечна дитяча гра

65,4 т.
'Синій кит': чому 'ожила' смертельно небезпечна дитяча гра

Інформація про групи, які доводять підлітків до самогубств не сходить зі сторінок ЗМІ та соціальних мереж уже кілька тижнів. Чому різко зросла "популярність" запитів про цю гру, пише сайт meduza.io.

Перший сплеск був навесні минулого року, тоді в мережі з'явилася інформація про ці групи та самогубства підлітків в Росії. А нова хвиля інтересу виникла на початку 2017 року. І цього разу і в Україні також. Як показує статистика запитів Google було два сплеску активності: невеликий в 20-х числах січня і дуже різкий - в перших числах лютого.

Саме в ці дні почали часто з'являтися пости в соцмережах з хештегом, які пов'язані з "грою". Крім соціальної мережі "ВКонтакте", такі пости можна знайти і в Instagram.

Відео дня

Як показує сервіс Google Trends, багато хто хоче дізнатися про ці групи більше інформації. Але чому різко виріс інтерес до цієї теми - поки невідомо. На початку року з'явилася інформація про декілька самогубства підлітків, зокрема в Харківській області розслідують два таких випадки, але чи пов'язані вони з "китами" поки невідомо.

Соціальні мережі ведуть боротьбу з популярної "грою". "ВКонтакте" блокує ці групи, а тих, хто ними зацікавився, перенаправляє на сторінку психологічної допомоги підліткам. У Instagram також повідомляють, що вони відстежують акаунти та хештеги по цій темі, і видаляють контент, який порушує правила спільноти.

Крім того, боротися з цією "навалою" намагаються і звичайні користувачі - вони поширюють по популярним хештегом віршовані заклики не брати участь в "грі".

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла, як уберегти дитину від гучної смертельно небезпечної гри.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки