Зміцнити дитячий імунітет влітку: названі п'ять основних правил

14,7 т.
Зміцнити дитячий імунітет влітку: названі п'ять основних правил

Для того, щоб зміцнити імунітет дитини, процес загартовування потрібно проводити, дотримуючись кількох нескладних правил. Про те, як підготувати організм дитини до осінніх вірусів, пише видання segodnya.ua.

Правило №1 - привчайте організм дитини до перепадів температури

Влітку часто буває так, що сьогодні на градуснику 30 градусів, а завтра - 20. І батьки поспішають утеплювати дитину кофтою. Але, для того, щоб привчити організм спокійно реагувати на такі перепади, потрібно роздягати його, як капусту - поступово зменшуючи кількість одягу, або, змінюючи більш теплу, на одяг легший. Тоді вечірня прохолода в 20 градусів не стане для малюка холодом, і він не захворіє.

Відео дня

Правило №2 - гуляйте в будь-яку погоду

Проливний літній дощ абсолютно не причина закритися вдома і відмовитися від веселої прогулянки по калюжах. Звичайно, до всього потрібно привчати поступово, але і боятися відпускати дитину вивчати глибину калюж або ходити по росі - зайве. Пам'ятайте, привчивши організм малюка легко переносити літній дощ, восени у вас проблем з його здоров'ям буде в рази менше.

Читайте: Комаровський назвав основні симптоми теплового удару

Правило №3 - загартовуємо в душі, періодично зменшуючи температуру

Процедуру загартовування організму найкраще починати з обтирань махровим рушником, змоченим прохолодною водою. Далі можна буде ввести контрастний душ - де гаряча вода повинна бути 34-35 градусів, а холодна 18-20, далі знижуйте холодну на один градус кожні 3-4 дні, довівши її до 10 градусів.

Правило №4 - щоранку сольовий розчин у ніс

Цього правила варто дотримуватися не тільки в літній період. Щоб підсилити місцевий імунітет і не заразитися вірусом, щодня промивайте дитині ніс сольовим розчином.

Читайте: На пляж з дитиною: важливі поради батькам

Правило №5 - вихідні на природі

Не у всіх батьків є можливість відправити своє чадо на літні місяці в село або до моря - більшість дітей більшу частину теплого сезону проводять у задушливому місті. Тому, добре взяти за правило кожні вихідні виїжджати всією сім'єю за місто, ближче до природи, озер, чистого повітря.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі три найосновніші небезпеки літа для дитячого здоров'я.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки