Комаровський назвав п'ять заповідей першого прикорму

30,2 т.
перший прикорм

Відомий український педіатр Євген Комаровський, якому довіряють мільйони батьків по всій країні та за її межами, назвав п'ять основних заповідей першого прикорму.

П'ять "не", важливих для правильного введення прикорму і подальшого здоров'я вашого малюка, він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

1. НЕ поспішати. Не варто поспішати вводити прикорм, краще від цього нікому не буде. Вчасно, і по чайній ложці.

2. НЕ використовувати досвід бабусь. Безсумнівно, бабусі прожили життя і багато знають і розуміють краще за нас, однак часи змінюються, і давати дитині яблучний сік в 3 місяці, тому що "так було завжди" - не потрібно.

Відео дня

Читайте: Комаровський розповів, чим загрожує повторне застосування антибіотика

3. НЕ захоплюйтеся кількістю. Пам'ятайте, головне - якість. А вашому малюку нову їжу потрібно давати маленькими порціями і стежити за реакцією організму.

4. НІ насильству. Якщо дитині не подобається, те чи інше пюре - не змушуйте. Запропонуйте щось інше, можливо воно сподобатися більше.

5. НІ різноманітності. Не поспішайте вводити різні продукти, на все свій час.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розвіяв популярний міф про прорізуванні зубів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки