Дві і більше дитини в сім'ї збільшують ризик інфаркту у батьків

7,4 т.
Дві і більше дитини в сім'ї збільшують ризик інфаркту у батьків

Автори нового дослідження з'ясували, що сім'ї, в яких ростуть дві і більше дитини, схильні до ризику серцево-судинних захворювань. При цьому абсолютно не важливо - чоловік ви чи жінка.

Про це пише Daily mail.

У дослідженні взяли участь 500 тисяч чоловік, в результаті якого вчені прийшли до висновку, що чоловіки і жінки, які виховують двох і більше дітей, схильні до таких патологій серця, як ішемічна хвороба, фібриляція передсердь, аритмія.

Як відзначають експерти, позитивним фактором в житті батьків є наявність однієї дитини, а ось двоє і більше - це вже стає "точкою відсікання", оскільки збільшується економічний і соціальний тиск на батьків.

Відео дня

"Одна дитина соціально захищає батьків в більш старшому віці, тоді як двоє і більше стають фактором економічного і соціального тиску на них. У чоловіків це викликає додатковий стрес, у жінок - гормональні зміни на тлі кількох вагітностей" , - коментують вчені результати дослідження.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", лакриця під час вагітності негативно впливає на розвиток інтелекту дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки