Вчені з'ясували, до якого віку діти назавжди запам'ятовують рідну мову

26,3 т.
Вчені з'ясували, до якого віку діти назавжди запам'ятовують рідну мову

Вчені з південнокорейського університету провели дослідження, завдяки якому з'ясували, що та мова, якою з новонародженим говорять до 5-ти місяців, назавжди залишається у них в пам'яті.

Про це пише BBC.

Дослідження показало, що навіть якщо людина в ранньому віці переїжджає в іншу країну, і перестає спілкуватися своєю рідною мовою, у нього зберігається приховане володіння нею.

Учасниками експерименту були люди, яких розділили на дві групи: в першій були ті, хто народився і виріс в Нідерландах, а в другій - ті, хто в дитинстві переїхав в цю країну з Південної Кореї, і все життя спілкувався голландською мовою. З'ясувалося, що учасники другої групи, не знаючи корейську мову, вміють правильно вимовляти слова на своїй рідній мові. Також експерти відзначають, що не помітили абсолютної ніякої різниці між вимовою на корейській мові тих учасників, кого всиновили в перші місяці життя, і тих, кого всиновили у в більш старшому віці, коли вони вже вміли або вчилися розмовляти. Вчені вважають, що такі результати говорять про те, що знання мови не залежить від практики, а має абстрактний характер.

Відео дня

"Будь ласка, пам'ятайте, що вивчення мови починається в найперші місяці життя дитини, і тоді ж закладаються корисні мовні навички. Намагайтеся говорити зі своїми малюками якомога більше, тому що вони поглинають і засвоюють те, що ви говорите", - зазначив експерт.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, що здатність говорити розвивається ще в утробі матері.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки