Вчені з'ясували, які методи виховання відіграють центральну роль у розвитку нарцисизму

11,9 т.
Вчені з'ясували, які методи виховання відіграють центральну роль у розвитку нарцисизму

Вчені з США з'ясували, що стиль виховання відіграє важливу роль в тому, як у дітей розвиваються нарцисичні риси особистості в дорослому віці.

Результати дослідження були опубліковані в Journal of Research in Personality.

У дослідженні були використані дані 674 дітей у віці від 12 до 16 років, щоб з'ясувати, в якій мірі виховання сприяє розвитку специфічних рис нарцисизму, експлуататорських здібностей і зверхності, а також загального нарцисизму.

Результати дослідження показали, що гендерних відмінностей у розвитку нарцисизму не було. Проте, дівчатка більше говорили про батьківську ласку, ніж хлопчики, а також про більш високий рівень батьківського контролю, особливо у віці від 14 до 16 років.

Відео дня

Автори дослідження прийшли до висновку, що стиль виховання, який обирають батьки, грає центральну роль у розвитку нарцисизму в підлітковому віці.

Більш того, вони стверджують, що вплинути на формування нарцисизму можуть відразу два протилежних фактора, такі як надмірна любов і зайва строгість, що межує з ворожістю. На думку дослідників, вкрай важливо, щоб любов батьків була адекватною, але не надмірною, яка може травмувати дитину.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, які ігри допоможуть батькам виховати генія.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки