Названо фрази, які не можна говорити дитині з депресією

16,7 т.
Названо фрази, які не можна говорити дитині з депресією

Дитяча психіка дуже ранима, і, якщо у дитини депресія, дуже важливо знайти правильні слова. Експерти розповіли, які фрази не можна говорити дітям, коли вони в такому стані.

Про це пише The Huffington post.

Це мине

Батьки повинні розуміти, що депресія сама по собі не проходить. Якщо дитина не може впоратися зі своїм станом, і ви бачите, що без допомоги не обійтися, що не зволікайте - зверніться до фахівця, а не розповідайте їй про те, що це тільки період в житті, і скоро все зміниться.

У тебе є все що потрібно, чого тобі не вистачає?

Здебільшого діти, які страждають від депресії, виховуються в нормальних сім'ях - у них є їжа, одяг, кишенькові гроші. Але це не означає, що вони захищені від депресії. Знайдіть причину, поговоріть з дитиною про її життя та проблеми.

Відео дня

Це ми в усьому винні

Є така категорія батьків, які звинувачують у всіх бідах себе. Однак причин у дитячої депресії може бути багато, не завжди вона криється у відносинах з батьками.

Ти сильний, ти впораєшся

Психологи стверджують, що така фраза може тільки погіршити ситуацію, і дитина замкнеться в собі. Адже "сильна людина" - це та, хто не скаржиться оточуючим, всі проблеми вирішує самостійно. Однак в боротьбі з депресією це не найкраща тактика.

У мене теж проблеми, але я ж не скаржуся

Порівнювати проблеми дорослої людини і дитини - безглуздо. Діти сприймають світ інакше - те що вам здається дрібницею, для них глобальна проблема. І, якщо ви хочете, щоб дитина розповідала вам про свої переживання, ніколи не кажіть цю фразу. Завжди знайдіть час вислухати і дати пораду.

Тобі просто лінь щось робити

Так, часто буває таке, що підлітки придумують собі хвороби та погане самопочуття, аби не робити те, що їм не хочеться. Однак якщо такий стан затягується, то навряд чи мова йде про удавання.

Ти занадто малий для депресії

Однак психологи стверджують, що у депресії немає вікових меж, і вона може проявлятися навіть у шестирічної дитини. Будьте уважні до своїх дітей, цікавтеся їхнім життям, ставленням з однолітками і друзями.

І пам'ятайте, кожній дитині важлива підтримка батьків, і в перемогах, і в поразках.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", гінеколог пояснила важливість уроків в школах "про це".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки