Пора до школи: психолог розповіла, як підготувати дитину до співбесіди

9,4 т.
школа, співбесіду, перший клас

Прийшла весна, а разом з нею, і активна підготовка до школи майбутніх першокласників. Хвилюються всі - і батьки, і діти.

"Обозреватель" попросив дитячого психолога Христину Смаглій підказати, що потрібно робити батькам, щоб дитина не боялася співбесіди.

"Дитина підходить до важливого етапу життя, тому деяка тривога в цій ситуації цілком нормальна", - говорить експерт, і нагадує, що стан дитини багато в чому залежить від того, що відчувають, і як поводяться самі батьки.

"У цьому віці діти не мають здатність дивитися на свої навички, здібності, риси особистості зі своєї точки зору, їх самооцінка цілком і повністю залежить від дорослих, які їх оточують. Тому, питання до вас - ви вірите в свою дитину? Навіть якщо ви турбуєтеся і сумніваєтеся, важливо дитині транслювати свою впевненість, не обговорювати свої страхи з іншими дорослими в його/її присутності, а, навпаки, говорити про свою впевненість у тому, що вам вдасться потрапити в обрану школу", - пояснює Христина.

Відео дня

Читайте: "Нещасні школярі!" Український письменник кинув виклик системі

Крім того, психолог зазначає, що не потрібно акцентувати увагу дитини на те, що це іспит, і він вкрай важливий.

"Підготуйте дитину, розповівши, що ви йдете знайомитися з учителями, що і вони просто хочуть познайомитися з ним, щоб краще знати, чому він хоче навчитися, що вже знає. При цьому важливо розуміти і вам, і сказати дитині, що якщо він чогось не знає, це нормально. Можна програти ситуацію співбесіди вдома, коли в ролі вчителя можете виступити ви, а потім - дитина. При цьому не потрібно заучувати відповіді на питання, краще розмовляти про все у вільній формі: про сезони, про тварин і комах, про бабусь і дідусів", - радить психолог.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як впливає на емоційний стан дотик педагогів до учнів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки