Як карати дитину правильно: кілька порад батькам

15,3 т.
Як карати дитину правильно: кілька порад батькам

Уявити собі дитину, яку ніколи не карали, вельми непросте завдання. Однак карати малюків потрібно правильно, щоб не додати страхів і неврозів у майбутньому.

Про це пише видання parents.ru.

В першу чергу важливо зрозуміти причини покарання. Згідно з думкою психологів - є три основні:

- неправильно зрозуміла поведінка дитини. Тобто важливо розуміти, що малюк не лізе кудись, щоб вас розізлити, він пізнає світ.

- батьки вимагають від дитини поведінки відповідно до своїх правил і установок, не даючи право на свою думку і помилки.

- караючи дитину, дорослий компенсує свою незадоволеність життям.

Відео дня

Читайте: Вчені: хорошими батьками не стають, а народжуються

Тому, коли ви зловили себе на думці, що хочете накричати або покарати малюка, проаналізуйте свої думки, і знайдіть першопричину. Якщо ж без покарання не обійтися, то робіть це правильно. Ось кілька порад:

Дуже важливо, щоб дитина розуміла, за що її карають - завжди пояснюйте спокійним тоном, що не так вона робив і як слід було вчинити.

Ніяких "бабаїв" і "чужих дядь". Дитина повинна відчувати себе в безпеці, навіть якщо зробив помилку.

Читайте: Відмовити в придбанні іграшки: 5 правил для батьків

Покарання має відповідати проступку і віку малюка. Найкраще, якщо він зможе виправити зроблене - полагодити поламану ним іграшку, замести розсипане, відіпрати забруднене і т.д. Крім того, якщо ви використовуєте як покарання, заборону на що-небудь (не грати на планшеті, не дивитися мультфільми, не їсти солодкого), важливо чітко обмежувати час покарання - слово "ніколи" використовувати не варто, воно не сприймається всерйоз.

І головне - виробіть однозначну систему правил і слідуйте їй всією сім'єю.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", принц Вільям і Кейт Міддлтон розповіли, що готові змінити в своєму житті заради дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки