Масляна: топ-5 дитячих начинок для млинців

12,2 т.
Масляна: топ-5 дитячих начинок для млинців

Зараз в Україні триває тиждень Масляної - свято пов'язане з веселими іграми та забавами, під час яких проводжають зиму і зустрічають весну.

Основним атрибутом Масляної вважаються млинці та вареники. Про те, які начинки припадуть до смаку вашим малюкам, пише сайт 4mama.

Рибна або м'ясна начинка

Звичайно ж, млинці з солодкими начинками дітям сподобаються більше, але все ж варто спробувати почати з солоних і ситних млинців. Для смачної м'ясної або рибної начинки вам знадобиться нежирні сорти риби (наприклад, червоної) або м'яса (кролик, індичка, курка). Візьміть 700 грам основної начинки, відваріть її, додайте одну протушену цибулину, 2 ложки вершкового масла та сіль. Все разом перекрутіть на м'ясорубці або за допомогою комбайна.

Відео дня

Картопляна начинка

Зазвичай, в млинці загортають картоплю з грибами, але для дитячого меню краще обійтися однією картоплею. Зробіть пюре, додайте в неї цибулю, масло і сіль.

Сирна начинка

Тепер перейдемо до солодких начинок. Сир - це одна з найпопулярніших начинок на Масляну, як для млинців, так і для вареників. Щоб дитині такі ласощі припали до смаку, можна додати туди родзинки, яблука або навіть шматочки шоколаду. Якщо не хочете, щоб сир в млинцях був грудочками - протріть його через сито.

Яблучна начинка

Якщо ваш малюк все-таки не дуже любить сир, можна порадувати його найпростішою і смачною начинкою - яблучною. Для цього вам знадобляться очищені від шкірки і порізані на шматочки яблука, цукор і кориця. Всі інгредієнти потрібно проварити, сік злити (потім з нього можна зробити смачний компот), а яблука перетерти в пюре і закрутити в млинці.

Бананова начинка

І ще одна ідея начинки, від якої не відмовиться жоден малюк. Для неї вам знадобляться 3 банана, 2 ст.л. цукру і 70 г вершкового масла. Банани потрібно дрібно порізати, а масло збити з цукром. Потім все перемішати і загорнути в млинчики.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названо 5 популярних проблем приготування млинців і як їх уникнути.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки