Вчені з'ясували, до яких проблем зі здоров'ям призводить недосипання у дітей

6,9 т.
Вчені з'ясували, до яких проблем зі здоров'ям призводить недосипання у дітей

Експертам з Університету Колорадо вдалося з'ясувати, що якщо дитина дошкільного віку спить недостатньо, це може привести до розвитку ожиріння.

Про це повідомляє psychcentral.com, відзначаючи, що з проблемою недосипання сьогодні стикаються близько 30% дітей до шести років.

Вченими було проведено експеримент, в ході якого дітей розділили на дві групи: у одних був стандартний режим для їх віку - з денним сном і своєчасним засипанням ввечері, а другу групу дітей не вкладали спати вдень, а ввечері вони лягали спати на дві години пізніше, ніж потрібно.

Відео дня

Дослідники стежили за станом здоров'я малюків, і за тим, як змінювався їх апетит і вага. В результаті вони з'ясували, що діти, які спали менше, починали більше їсти, особливо налягаючи на солодке та вуглеводи.

"Під час проведення дослідження, діти пропустили денний сон і лягали спати тільки пізно ввечері. У результаті ми виявили, що втрата сну збільшує раціон дошкільнят як в той день, так і на наступний, після обмеженої кількості сну", - прокоментувала результати дослідження один з експертів Моніка ЛеБуржеос.

Як стверджують вчені, результати цього експерименту пояснюють, як нестача сну у дитини впливає на збільшення ваги, і чому дошкільнята, що не досипають, швидше за все будуть страждати ожирінням.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі слушні поради, як позбавити малюка від кольок.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки