Дівчата зараз інші: гінеколог пояснила важливість уроків в школах "про це"

10,8 т.
Дівчата зараз інші: гінеколог пояснила важливість уроків в школах 'про це'

Уроки статевого виховання в школах дуже важливі для сучасних дітей. Вони зараз не такі, як їхні батьки - більш допитливі та сміливі.

Про це відомий в Україні лікар-гінеколог Наталія Лелюх розповіла в інтерв'ю виданню ForUm.

"Такі уроки - це здорово! Дівчата зараз трошки інші, вони більш сміливі, більш допитливі", - говорить лікар.

Вона проводить такі заняття в декількох навчальних закладах. На добровільних засадах. Якщо ж говорити про масове навчання - то постає питання, де взяти викладачів? Адже важливо не тільки ввести цей урок в шкільну освіту, а й знайти людей, які зможуть говорити про це правильно, не викликаючи у підлітків скутості або насмішок.

Відео дня

"Це досить складно. Спочатку потрібно побудувати систему навчання викладачів, які потім зможуть щось розповідати дітям" , - пояснює Лелюх.

Читайте: "Вагітність - це не кришталева ваза": гінеколог розповіла про основні міфи і стереотипи

Також лікар відзначає, що запит на такі уроки є, правда скоріше не з боку школярів, і з боку батьків. Але це нормально, адже в сучасних школах знань про фізіологію дається небагато, та й в сім'ях недостатньо говорять на цю тему.

"На заняттях, які я проводжу з дівчатками 9-11 класу, добре видно, що є питання, які мамі вони ніколи не поставлять. А мені, людині, яка прочитала їм двогодинну лекцію про найінтимніше і спокійно відповідає на будь-які питання, вони їх задають. І це дуже важливо" , - каже Наталя.

Як повідомляв "Обозреватель", названі 5 кращих книг, які допоможуть батькам відповісти на дитячі запитання.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки