Лікар Комаровський йде на допомогу: актуальні поради

28,0 т.
Лікар Комаровський йде на допомогу: актуальні поради

Євген Комаровський - один з найпопулярніших педіатрів України. Його порадам довіряють, до нього прислухається величезна кількість батьків як нашої країни, так і за її межами.

Сьогодні ми зібрали для вас рекомендації лікаря, які стали найпопулярнішими і найбільш обговорюваними в мережі за останній місяць.

Рекомендації Євгена Комаровського стосуються не тільки лікування дітей. Він також багато пише про харчування і про дозвілля малюків. Однак взимку, коли найбільш обговорюваним питанням серед батьків стає грип, саме поради педіатра стають для багатьох "рятівною соломинкою" у величезній кількості різної інформації.

Відео дня

Як відрізнити грип від застуди

Щоб зрозуміти, що у дитини - ГРВІ чи грип, потрібно простежити за її станом і відповісти на кілька зазапитань: наскільки раптовим був початок захворювання (вірус грипу "косить" людину дуже швидко), чи висока у малюка температура (при ГРВІ вона буде підвищеною, але не дуже високою), наскільки сильно порушений загальний стан дитини (сильно - грип, не надто - застуда), чи скаржиться ваш малюк на постійний головний біль, чи знизився апетит, чи є біль у м'язах і озноб? Позитивні відповіді на останні чотири питання свідчать про ознаки грипу, негативні - про звичайну ГРВІ.

Читайте: Корисна журавлина: топ-5 хвороб, від яких вона захистить

Як лікувати застуду

Комаровський стверджує, що найдієвіше лікування при гострій інфекційній хворобі - це багато пити. І не просто пити, щоб втамувати спрагу, а пити багато, тому що треба!

Чи можна гуляти при застуді на вулиці

На думку педіатра, ситуацій, коли не можна йти гуляти, в рази менше, ніж коли йти на вулицю необхідно. Адже прогулянки на свіжому повітрі приносять користь і сприяють швидкому одужанню, особливо якщо у дитини захворювання дихальних шляхів. Залишатися вдома потрібно тільки при високій температурі і сильній слабкості.

Читайте: Комаровський розповів, на що треба звернути увагу при виборі педіатра

Зміцнення організму за допомогою імуностимуляторів

Лікар стверджує, що зміцнювати організм дитини потрібно прогулянками і постійною фізичною активністю. А ось будь-які ліки для зміцнення імунітету не допомагають, а швидше лише заспокоюють схвильованих батьків. А ще - тішать виробників цих ліків, наповнюючи їхній гаманець.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як часто жінка заражається застудою від своєї дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки