Проблема з вакцинацією: Україна потрапила в поганий список

7,6 т.
Проблема з вакцинацією: Україна потрапила в поганий список

У 2016 році в Україні менше 50% населення були щеплені від АКДС (комбінована вакцина проти дифтерії, правця та кашлюку - авт.). 

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), крім України, у списку опинилися Центральноафриканська республіка, Гвінея, Нігерія, Сомалі, Південний Судан і Сирія. 

У звіті регулятора сказано, що в глобальному масштабі було вакциновано 85% дітей від кору в перший день їх народження. Проте, цей рівень вважається недостатнім для запобігання спалахам хвороби і досягнення мети з ліквідації кору зовсім. 

Відео дня

Крім того, наразі 152 країни використовують вакцини проти краснухи, а глобальне покриття щепленнями проти цієї хвороби збільшилася з 35% в 2010 році до 47% у 2016 році. На думку фахівців, ці дані - великий крок на шляху до скорочення розвитку синдрому вродженої краснухи - руйнівного стану, який призводить до порушення слуху, вроджених вад серця, сліпоти, а також інших пожиттєвих інвалідностей.

Згідно з даними звіту, в світі ще не досягли 50% охоплення вакцинації серед дітей від таких захворювань, як ротавірус і пневмонія. Вакцинація проти цих захворювань може істотно знизити смертність дітей у віці до 5 років. 

"Багато країн із середнім рівнем доходу відстають у впровадженні цих нових і більш дорогих вакцин. Ці країни часто не отримують зовнішньої підтримки, і їхні бюджети у сфері охорони здоров'я часто недостатні для покриття витрат на придбання цих вакцин", - сказано в звіті ВООЗ. 

На сьогоднішній день імунізація запобігає загибелі 2-3 мільйонів дітей щороку від дифтерії, правця, кашлюку та кору. 

Як раніше повідомляв "Обозреватель", японська фармацевтична компанія планує розробити інноваційні технології для клінічної валідації. Для того, щоб виявити молекули і клітини, пов'язані з тими чи іншими захворюваннями, під час досліджень вчені будуть використовувати зразки крові та інші біоматеріали.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки