Медики пояснили, чому на дієті не втрачається зайва вага

11,2 т.
Медики пояснили, чому на дієті не втрачається зайва вага

Американські вчені визначили, що стрес заважає людині скинути зайву вагу. Тому нервові зриви на дієті і не допомагають організму позбавитися від жиру.

Дослідники заявили, що хронічний стрес викликає збільшення концентрації бетатрофіна в крові, що впливає на здатність організму спалювати жири. Бетатрофін пригнічує роботу ферменту, що розщеплеплює жири, пише Медпортал.

Для того, щоб з'ясувати це, вчені провели серію експериментів на культурах клітин мишей і людини, а також на лабораторних мишах. Вони продемонстрували, що стрес дійсно викликає підвищення продукції бетатрофіна в жировій тканині й печінці гризунів. Це в свою чергу веде до інгібування роботи тригліцеридної ліпази, необхідної для спалювання жирів - позбавлення від зайвої ваги в цьому випадку сповільнюється.

Відео дня

Читайте: Американські психологи назвали головний фактор схуднення

У своїх подальших експериментах автори планують з'ясувати, як стрес і бетатрофін впливають на розщеплення жирів в організмі людини.

Як повідомляв "Обозреватель", медики розповіли, як схуднути уві сні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки